sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Pappa ja mamma

Antero Johannes Olin ja hänen uusi vaimonsa Anna Olin os. Peltola.

Hannes Särkijärven koulussa Karjalohjalla viides oikealta vasemmalla vieressään lapsuuden ja nuoruuden ystävänsä.


Hannes Särkijärven koulun perunamaalla. Lapio merkitty ristillä.




Hannes, Eeva ja Henna Olin





































Anni, Eeva ja Henna Niemessä



Esteri ja Henna



Hannes ja hänen ystävänsä. Koulukuvissa hänen vierellään.
Pojista kasvaa miehiä.
 















Ripikuva otettu vielä parhaan ystävän kanssa.












 Hannes kävi rippikolun Riihimäellä. 
Hannes neljäs vasemmalta kolmannessa rivissä.


Rippikoulussa oli annettu Hannekselle muistoksi raamatunlause Matt 5:8: "Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan." Puhtaana säilyi Hanneksen sydän niiltäkin
osin, ettei hän haavoittuneena enää ollut miesvahvuudessa, kun Jatkosodan Jalkaväkirykmentti 46 syksyllä 1941 osallistui Haagin sopimuksen vastaiseen sotarikokseen ampumalla kymmeniä neuvostoliittolaisia sotavankeja Terijoella. Hanneksen osallistumisesta Suomen sotiin voi lukea lisää blogista Hannes Olinin jatkosota.




Viimeinen kuva Antero Jalmari Olinista, joka oli ammatiltaan kiertävä kirjansitoja. Hän kulki taloissa, kartanoissa ja pappiloissa sitomassa arvokirjoja ja aikakaulehtien vuosikertoja  kirjoiksi. Hannes osallistui jo varhain isänsä matkoihin. Ihmiset nauroivat hänen tyttärensä Eevan mukaan Anterolle, koska tämä käveli Karjalohjalta ja Sammatista Helsinkiin ostamaan kirjansidontatarvikkeita. Eräältä matkalta hän palasi autolla, mikä oli suuri pettymys päiviä pelkillä omenoilla eläneille kotonaolijoille.
Auton merkki oli Essex.




Pappa kuoli vain muutaman päivän väsymystään valitteena omaan sänkyynsä Niemen mökissä, joka oli hänen viimeinen kotinsa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti